Tel: 0216 541 44 76
Fax: 0216 541 44 75
[email protected]
Yol Çizgileri
Yol çizgileri,araç trafiği açısından çok önemli bir olgudur.Çizgisi olmayan bir yoldan gece karanlığında ve hatta gündüz vakitlerinde geçtiğinizde aracınızı kullanmakta muhakkak zorluk çekersiniz.Bu önemli trafik işaretlerini biz literatür gereği '' Yatay İşaretleme '' kapsamında değerlendiriyoruz.
Yol çizgileri en yaygın kullanım olarak iki ana katagoride uygulanır.Bunlardan birincisi ''Termoplastik Yol Çizgi Boyası '' ikincisi ise '' Soğuk Yol Çizgi Boyası '' şeklindedir.
Soğuk boya ile yol çizgileri gerek dayanıklılık gerekse yansıma değerleri bakımından sıcak boya uygulamasından nispeten geride kalan ancak birim fiyat bakımından daha ekonomik olması sebebiyle şehirlerarası yollar ve önem düzeyi düşük diğer yol kesimlerinde sıklıkla kullandığımız bir yöntemdir.
Soğuk boya uygulamalarının çeşitlendirilmesi ise genelde boyanın içeriği ile alakalı olmaktadır.Soğuk boya uygulamaları kapsamında en yaygın kullanılan çeşitler '' Klor Kauçuk Soğuk Boya '' , '' Akrilik Soğuk Boya '' ve ''Çift Kompenatlı Yol Çizgi Boyası '' gibidir.
Soğuk boya uygulamalarını küçük tekerlekli airlens makinalarla uygulamaktayız.
uygulama alanları ise şehirler arası yollar ,il yolları,ilçe yolları,köy yolları,havaalanları,organize sanayi bölgelerinde bulunan tesislerin iş ğüvenliği çizgileri,fabrika saha çizgileri,fabrika zemin çizgileri,yol çizgileri,otopark çizgileri ve bisiklet yolları gibi alanlardır.Yol Çizgileri
Kesik Kesik Yol Çizgisi: Kurallara uymak şartıyla öndeki araç geçilebilir, şerit değiştirilebilir.

Devamlı Yol Çizgisi: Bu çizgi boyunca hiçbir sebeble öndeki araç geçilemez, şerit değiştirilemez.

Kesik Devamlı Yol Çizgisi: Sadece bir yönde geçme yasağı getirmiştir. Bu çizgi boyunca araca yakın olan çizginin anlamına göre hareket edilir.

Yan Yana iki Devamlı Yol Çizgisi: Bu çizgi taşıt yolunu bölünmüş yol durumuna getirmişter, ayrıca (refüj- anlamındadır. Hiçbir sebeple çizgilerin soluna geçilmez.

Park Yeri Çizgileri: Araçların duracakları yerleri belirlemek amacıyla park yerlerine çizilen çizgilerdir.

Yaya Geçidi Çizgileri: Yayaların karşıdan karşıya güvenle geçmelerini sağlamak amacıyla taşıt yolu üzerine çizilen çizgilerdir.

Yön Okları: Özellikle kavşak yaklaşımlarında gidilecek veya dönülecek yöne göre zamanında uygun şeride girilmesini gösteren çizgilerdir.

Azami Hız Sınırı: Taşıtyolu üzerine yazılan sayılar bu yol kesimindeki azami hızı gösterir.

Park Yasağı Çizgileri: Park etmenin yasaklandığı kesimlerde bordür taşlarına veya kaplama üzerine çizilen çizgilerdirFabrika zemin çizgileri, Fabrika iş güvenliği çizgileri, parlak depo zemin çizgileri, depo raf önü sınır çizgileri, depo yer çizgileri, depo antrepo stok alanı belirleme çizgileri, stok sahası zemin çizgileri, sevkiyat alanı yer çizgileri, sevkiyat alanı zemin uyarı çizgisi boyama, sevkiyat alanı iş güvenliği uyarı işaretleri boyama,fabrika makina etrafı sınır çizgileri boyama, fosforlu fabrika yol çizgileri, uzun ömürlü fabrika otopark çizgileri, fabrika iş güvenliği zemin uyarı çizgileri belirleme, kalıcı kir tutmayan forklift yolu çizgisi, forklift yolu çizgileri, cilalı yaya yürüme yolları boyama, yaya yürüyüş yolları şerit çizgileri boyası, yaya yolu çizgileri, yön okları, hız limiti, tır yanaşma çizgileri, otopark çizgileri, otopark boyama, otopark boyama firmaları, otopark zemin çizgisi yapan firmalar, otopark kolon ve duvar boyama, otopark dizayn, bordür boyama, uzun ömürlü yürüme yolu çizgileri, yaya geçitleri, acil çıkış yolları, acil toplanma, alanı çizgileri, yükleme rampası çizgileri, projesine uygun çizilmekte ve iş güvenliği çizgileri konusunda uzman ekiplerimizce, en kısa sürede teslim edilmektedir.